Capital Dergisi // Girişimcinin 2018 Ajandası

Anasayfa > Basın Bültenleri > Capital Dergisi // Girişimcinin 2018 Ajandası

Start-up’lar, 2018 yılında 27,5 milyon dolarlık yatırım çekti. Yılın 70 milyon dolar civarında bir yatırımla kapanması bekleniyor. 2017 yılında bu rakam 103 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. İlk 6 ayı geride bıraktığımız işte bu tabloda, start-up’ların ajandasında ne var? Yılı nasıl kapatacaklar? Bu zor yılda hedeflerinin ne kadarını gerçekleştirebildiler? Bu soruları girişimcilere sorduk ve iyimser yanıtlar aldık.

Yüz tanıma ile kimlik doğrulama teknolojileri geliştiren Eyedius, 2018’de çözümlerini yaygınlaştırmak için satış kanallarını genişletmeyi planlıyor.

Eyedius CEO’su Gökhan Talat Tuna, ilk yarı yılda Starters Hub ve Boğaziçi Ventures’tan aldıkları yatırımlarla hedeflerini daha hızlı gerçekleştirdiklerini söylüyor ve yılın ikinci yarısına dair planlarını şöyle özetliyor: “Sadece mobil telefon/tablet üzerinden yüz doğrulaması yapılarak, turnike ve kapılardan kontrollü ve daha güvenli giriş- çıkış sağlayan geçiş kontrol uygulama ürünü olan Eyedius Pass’in saha testlerine başladık; yılın geri kalanında ona odaklanacağız. Ayrıca bu yıl içerisinde aldığımız patentle birlikte ürünümüzü yurt dışına da ihraç edeceğiz. Eylül ayı içerisinde de tamamen bulutta çalışan ve minimum maliyetiyle herkesin evinde, ofisinde rahatlıkla kullanabileceği ürünümüzü piyasaya çıkartacağız.”

Capital Dergisi – Ağustos 2018