Ekovitrin Dergisi // Eyedius Röportaj

Anasayfa > Basın Bültenleri > Ekovitrin Dergisi // Eyedius Röportaj

Eyedius CMO’su Simay Danış, iş dünyasında kadın istihdamı ve Eyedius olarak gerçekleştirdikleri yatırımlar hakkında Ekovitrin’in sorularını cevapladı.

Eyedius CMO’su Simay Danış, teknoloji alanında yetişmiş insan gücünü daha fazla sektöre katmayı hedeflediklerinin altını çiziyor. Simay Danış, herkesin “kadın” olduğu için yaşayabileceği zorlukları iş hayatında avantaja dönüştürmeye ve aslında başarı ve becerilerin cinsiyetsiz olduğunu göstermeye çalıştığını ifade ediyor.

İş dünyasında kadın yönetici olarak başarı için hangi yönetim stratejilerini uyguluyorsunuz?

Eyedius’un üç kurucu ortaklarından biri olarak; yönetimde stratejik kararları birlikte değerlendiriyor ve hayata geçiriyoruz. Aslında iş hayatında becerilerin cinsiyetsiz olduğunu göstermeye çalışıyorum. Bununla birlikte ekip içerisinde uyumu dengelemeye ve son kullanıcılara kaliteli ve güvenilir çözümlerimizi sunmak için daha titiz ve özenli çalışmaya dikkat ediyorum. Oluşturduğumuz teknolojinin ürün haline dönüşmesi sırasında teknik ekip ile köprü görevi kuruyor ve müşteri taleplerini doğru bir şekilde karşılamaya çalışıyorum. Ayrıca sürekli çalıştığımız teknoloji ve güvenlik alanındaki inovatif çalışmaları birebir takip ederek pazar analizlerini inceliyor ve ürünlerimizin sektörde daha yaygınlaşması için gerekli yaratıcı fikirlerimi ekiple paylaşıyorum.

Sektörde hangi yatırımlarla ön planda yer alıyorsunuz? Şirketinizi sektörde diğer firmalardan ayıran özellikleri açıklar mısınız? Fark yaratmak için hangi stratejileri uyguluyorsunuz?

İnsan davranışının oluşumunda en önemli yere sahip olan fizyolojik ihtiyaçlarımızın arasında ‘güvenlik’ ihtiyacının en az yeme-içme kadar gerekli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de Maslow’un İhtiyaç Hiyerarşisinde de yer verdiği ‘güvenlik’ alanına yeni bir bakış açısı getirmek amacıyla yola çıktık ve ileri düzey görüntü işleme teknolojileri geliştirdik.

Eyedius, hayatın her alanında güvenliği sağlamak için görüntü anlamlandırma teknolojilerinden yararlanan ve ürettiği gerçek zamanlı uyarılarla kullanıcısını bilgilendirerek ortamı daha güvenli bir hale getiren yüksek teknolojili ve tamamen yerli bir güvenlik yazılımıdır. Mevcut kameralara entegre olarak çalışan Eyedius, sahip olduğu yapay zekâ teknolojisi sayesinde pek çok olası senaryoyu hızla değerlendirerek insan faktöründen kaynaklanan güvenlik açıklarını ortadan kaldırır, kullanıcısına 7/24 ve 360 derece güvenlik sağlar.

Eyedius’un kullanıcı dostu da olan ara yüzü sayesinde seçilen bölgelerde, sınır duvarına tırmanan kişiden, havuzda tek başına yüzen çocuk tespitine; insan yoğunluk analizinden, yasaklı bölge kontrolüne kadar pek çok olası senaryoya göre güvenlik önlemi sağlayabiliyor. Bunlara ek mobil aplikasyonlara entegre çalışabilen yüz tanıma teknolojisi ile uygulamaya giriş güvenliği hizmeti sağlayabiliyor.

Eyedius olarak ürünlerimizi sektöründe öncü çözüm ortaklarımızla beraber son kullanıcılara sunuyoruz. Kazan-kazan modelini benimsediğimiz iş ortaklarımız ile ürün ve tecrübelerimizi birleştirerek kullanıcıya gerçekten yüksek fayda sağlayan uçtan uca çözümler sağlıyoruz. Bu sayede mevcut satış kanallarımızı güçlendirmeye devam ederek, ürünlerimizi birden fazla sektöre eş zamanlı olarak sunabiliyoruz. Tüm bu süreçler hızlı ve başarılı bir büyüme göstermemize yardımcı oluyor.

İş dünyasında kadın olmanın avantaj ve dezavantajlarından söz eder misiniz? Bir kadın yönetici olarak başarınızın sırrını açıklar mısınız?

Genel olarak baktığımızda özellikle teknoloji sektöründe erkek hakim bir ortam mevcut. Sektörün büyük bölümünün bu alanda kadınların başarısı ile gurur duyduğunu hissedebiliyorum ama hiç zorluk yaşamadım dersem de doğru olmaz. Herkesin ‘kadın’ olduğu için yaşayabileceği zorlukları iş hayatında avantaja dönüştürmeye ve aslında başarı ve becerilerin cinsiyetsiz olduğunu göstermeye çalışıyorum.

“EKİBİMİZİN YARISI
KADINLARDAN OLUŞUYOR”

İş dünyasında kadın istihdamını nasıl değerlendiriyorsunuz? Şirketinizin kadın istihdamında uyguladığı politikaları özetler misiniz?

TÜİK tarafından 2015 yılında yapılan hanehalkı işgücü araştırması sonuçlarına göre: Türkiye’de kadınların istihdam oranı yüzde 27,5 olarak açıklanmasına karşın bu rakamlar gün geçtikçe artıyor. Kadınlar ülkemizin ekonomik gelişiminin önemli bir parçasını oluşturuyor. İşverenler ve devlet tarafında da kadınların istihdam edilmesine yönelik büyük adımlar atılıyor. Bizler de Eyedius olarak kadın istihdamına büyük önem veriyoruz, bu sebeple ekibimizin yarısı kadınlardan oluşuyor. Amacımız, teknoloji alanında yetişmiş insan gücünü daha fazla sektöre katmak.

Şirketinizin 2017 yılında ulaştığı büyüklüğü ve gerçekleştirdiği yatırımları özetler misiniz? Kısa ve uzun vadede yatırım hedeflerinizi paylaşır mısınız?

2017 yılı şubat ayında StartersHub girişimci hızlandırma programına katıldık. Erken aşama yatırımı ile birlikte hızla ürünleşme sürecini tamamlayarak, mayıs ayında ürünümüzü piyasaya sunduk. Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliklerinden biri olan İTÜ Çekirdek Big Bang Start-Up Challenge 2017’ye başvuran yaklaşık 12 bin kişi arasından, birinci olduk. Etkinlik ödülleri açıklanırken toplam 12 kez sahneye çağrılarak hem sayı hem de miktar olarak en çok ödül ve yatırımı almaya hak kazandık. Toplamda 2 milyon TL yatırım ve ödül kazanmamızın ardından ilk yatının turumuzu tamamladık. Kullanıcılarımız için bilgisayar maliyetini ortadan kaldırmak ve daha çok kullanıcıya daha hızlı erişebilmek adına teknolojilerimizi tamamen bulut ortamında çalışabilir hale getirmek için Ar-Ge yatırımlarımızı sürdürüyoruz.
Ayrıca tamamen yerli ürün anlayışımızı destekleyen, ülkemizin ithalat maliyetlerini ve teknolojik atıkları azaltmak adına geliştirmeye başladığımız yeni ürünümüz için büyük ölçekli yerli firmalar ile işbirliği görüşmelerine devam ediyoruz.

“YÜZ TANIMA TEKNOLOJİSİNİ CEP TELEFONLARI VE TABLETLERE DE TAŞIDIK”

Firmanız ve faaliyetlerinizle ilgili kısaca bilgi verir misiniz?

İnovatif nesne ve yüz tanıma teknolojileri ile kameralardan gelen görüntüleri kullanıcısının yerine 7/24 izleyen Eyedius, tehlike anında gerçek zamanlı uyarılar ile ortamı daha akıllı ve daha güvenli hale getirir. Sınır bölge kontrolü, insan yoğunluğu gibi güvenlik ihtiyaçlarına yönelik özel senaryoların da oluşturulabilmesine imkan sağlayan Eyedius ile kullanıcılar, yalnızca gerekli zamanlarda hem bilgisayarından hem de cep telefonundan gerçek zamanlı uyarılar alabiliyor. Yüz tanıma teknolojisini cep telefonları ve tabletlere de taşıyan Eyedius, konum ve zaman göre kişinin yüzünü doğrulayarak, geçiş kontrol izni oluşturarak kaçak kart kullanımı ile giriş yapılmasının önüne geçiyor.

Ekovitrin Dergisi – Temmuz 2018